Vorbitul la telefon nu este principalul motiv al accidentelor datorate neatentiei la volan

Vorbitul la telefon sau “scrisul” mesajelor in timp ce va aflati la volan pot avea de multe ori urmari tragice. Totusi, un studiu efectuat de catre o importanta firma de asigurari din Vest si publicat de catre cei de la Bloomberg, arata ca nu acestea sunt principalele cauze atunci cand vine vorba de accidente provocate de neatentiea la volan. Potrvit articolului, aproximativ 10% din totalul accidentelor mortale de pe sosele au drept cauza neatentia. Dintre acestea 62% ii au in prim plan pe cei care se lasa purtati de ganduri in diverse locuri in timp ce se afla in trafic, in timp ce “vorbitorii la telefon” provoaca doar 12% din totalul accidentelor.

Studiile sau bazat pe rapoartele politistilor si ale firmelor de asigurari din mai multe tari de pe Glob si vor sa traga un puternc semnal de alarma despre cat de grava poate fi neatentia la volan. Conform aceleasi surse, un sofer trebuie sa ia, constient sau nu, aproximativ 20 de decizii complexe pentru fiecare kilometru parcurs la volan, de aceea trebuie ca in permanenta concentrarea sa ii fie indreptata asupra traficului si nu spre facturile neplatite sau spre planurile de weekend.

Alti factori mentionati de catre celebra publicatie sunt intorsul capului, pentru a observa mai bine diferite evenimente din mediul inconjurator sau animalele de companie lasate libere in masina.

Abonare la newsletter

... Se incarcă! Vă rugăm să așteptați câteva momente...
Facebook Google+