Rabla 2013: Voucherul de 1.500 euro poate fi instrainat

oucherele obtinute la casarea unei masini mai vechi de zece ani vor fi distribuite incepand cu data de 15 mai si vor putea fi decontate pana la 20 noiembrie, repartitia voucherelor facandu-se dupa numarul de autovehicule vechi din fiecare judet. Si in acest an, tichetele valorice vor fi transmisibile.

REMAT-urile care colecteaza masinile date la casat, producatorii si dealerii auto isi vor putea depune dosarele pentru inscrierea in editia 2013 a Programului "Rabla" incepand cu data de 22 aprilie, anunta Mediafax, citand surse din cadrului Ministerului Mediului

Anul acesta vor fi distribuite 20.000 de vouchere, in valoare de cate 1.500 de euro (6.500 de lei), ajungand la o finantare totala de 30 de milioane de euro (130 de milioane de lei). Dintre tichete, 17.000 vor fi alocate persoanelor fizice si juridice, iar restul de 3.000 institutiilor publice.

Tichetele vor fi transmisibile si vor putea fi decontate, la achizitionarea unei masini noi, pana la data de 20 noiembrie.

Tot prin Programul "Rabla", care ar putea fi redenumit incepand din acest an, va fi acordat si un bonus de 2.500 de euro, la achizitionarea unui autoturism cu propulsie electrica.

De data aceasta, se va tine cont de numarul de masini mai vechi de 10 ani din fiecare judet, si nu de numarul de locuitori, ca pana in prezent.

Programul "Rabla" permite proprietarilor de masini mai vechi de zece ani sa duca autovehiculele la casat, primind in schimb bani sub forma de tichet valoric. Tichetul nu este nominal si poate fi vandut si utilizat de catre "purtatorul" acestuia pentru a obtine reducerea la achizitionarea unei masini noi, care pana in acest an a fost de 3.800 de lei.

Asadar, si anul acesta tichetul va putea fi instrainat, dar reducerea la achizitionarea unui automobil nou se va face pe baza unui singur tichet.

 

Sursa : Auto.ro

Abonare la newsletter

... Se incarcă! Vă rugăm să așteptați câteva momente...
Facebook Google+