Programul Rabla incepe in aprilie si vine cu noutati

Programul Rabla 2013 va demara la inceputul lunii aprilie si vine cu o serie de noutati, anunta Ministrul Mediului, Rovana Plumb. Conform noilor reguli, pentru a putea casa un autovehicul este obligatoriu sa fi detinut masina cu cel putin un an.

Editia 2013 a Programului Rabla va demara la finele lunii martie, anunta Mediafax. Dupa noile reglementari, vor putea fi date spre casare numai autoturismele care au fost in proprietatea unei persoane fizice sau juridice mai mult de un an de zile. 

Desi Ministrul Mediului a anuntat acordarea de vouchere pentru casare in valoare de 1.500 de euro si un bon de 2.000 euro pentru vehiculele electrice, Guvernul nu a aprobat aceste initiative. 

O alta noutate este reprezentata de integrarea automobilelor cu motoare Euro 3 in Program, daca sunt mai vechi de zece ani. La fel ca si pana acum, nu va fi permisa casarea vehiculelor importate in Romania dupa 01.01.2007, masura adoptata de fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

Pentru moment, versiunea finala a proiectului este inca neclara, Premierul Romaniei ºi Ministrul Mediului avand viziuni diferite in privinta acestui proiect

Sursa : Auto.ro

Abonare la newsletter

... Se incarcă! Vă rugăm să așteptați câteva momente...
Facebook Google+