Opel lansează trei familii noi de motoare

Opel începe acum procesul de reînnoire a portofoliului de sisteme de propulsie, prin introducerea motoarelor pe benzină şi diesel de 1,6 litri, complet noi, alături de a doua generaţie de cutii de viteze cu cinci şi şase trepte. Până la finalul acestui an, li se va alătura o familie de motoare pe benzină pe dimensiuni mici. Toate sunt proiectate pentru a asigura performanţe şi rafinament de primă clasă.

Fiind axate pe satisfacerea cererii din ce în ce mai mari pentru motoare cu cilindree redusă şi putere mai mare, precum şi reducerea consumului de carburant şi a emisiilor de CO2, noile sisteme de propulsie pe benzină şi diesel sunt introduse în mod treptat în cadrul gamei de produse Opel.

Ambele familii noi de motoare 1.6 litri sunt caracterizate prin cele mai bune valori ale puterii şi cele mai mari niveluri de rafinament din clasa din care fac parte, iar cutiile de viteze îmbunătăţite asigură schimbarea lină a treptelor de viteză, calitate care egalează standardele cele mai înalte ale rivalilor mărcii Opel. În viitorul apropiat vor urma o cutie de viteze cu şase trepte şi o transmisie manuală automatizată, complet noi.

Noile motoare turbo pe benzină şi diesel de 1,6 litri asigură performanţe de primă clasă

De primă clasă: motorul turbo 1.6 SIDI pe benzină, complet nou

Având un sistem de injecţie directă SIDI (Spark Ignition Direct Injection), acest motor pe benzină complet nou, cu patru cilindri, este disponibil în două configuraţii. Versiunea Eco Turbo, care dezvoltă o putere de 125 kW/170 cp şi generează un cuplu maxim de 280 Nm, este axată pe economia optimizată de carburant, generarea unui cuplu ridicat la turaţii scăzute şi o elasticitate de excepţie, conform Opel Romania. Versiunea Performance Turbo, dezvoltând o putere de 147 kW/200 cp şi generând un cuplu maxim de 300 Nm, asigură o putere impresionantă, de 125 cp per litru de cilindree, clasându-se pe primul loc în clasa sa printre competitorii Opel.

În comparaţie cu motorul turbo anterior al Opel, de 1,6 litri, emisiile de CO2 şi consumul de carburant au fost reduse cu 13 procente, în timp ce valorile puterii şi ale cuplului au crescut cu până la 30 de procente. Elasticitatea de excepţie a versiunii Eco Turbo este demonstrată printr-o îmbunătăţire cu 20% a accelerării în treapta a cincea de viteză, de la 80 la 120 km/h, în timp ce versiunea Performance Turbo, care dezvoltă o putere de 200 cp, conferă un caracter şi mai sportiv noului motor.

Abonare la newsletter

... Se incarcă! Vă rugăm să așteptați câteva momente...
Facebook Google+