Cumparati piese auto din magazinele de specialitate

Ofertele pentru piese auto second hand se gasesc din abundenta pe Internet, majoritatea provenind din dezmembrari auto. Au preturi avantajoase si par a fi solutia perfecta pentru un buget limitat, insa vin si cu nenumarate dezavantaje, printre care:

  • piesele auto din dezmembrari nu beneficiaza de garantie si nu puteti invinui nici macar service-ul care le monteaza pentru eventualele defectiuni.
  • piesele auto din dezmembrari provin de la autovehicule avariate in urma accidentelor, unele considerate dauna totala. Aceste piese auto au suferit socuri serioase, pot prezenta crapaturi microscopice precum si alte defecte imposibil de depistat cu ochiul liber si sunt permanent in pericol sa cedeze, cand rulati cu 120km/h pe autostrada, spre exemplu.
  • cu toate ca unele elemente de caroserie par o adevarata afacere cumparate la mana a doua, mai ales in cazul marcilor scumpe, ganditi-va ca multe dintre ele nu se vor potrivi perfect indiferent de cat de bine le pot ajusta mecanicii de la service. Multe dintre torsionarile structurale pe care le-au suferit nu pot fi indreptate.
  • in cazul pieselor componente ale motorului, sistemului de directie, sistemului de franare, sistemului de alimentare cu combustibil etc ar trebui sa aveti cu atat mai multa grija deoarece aceste piese sunt curatate inainte de vanzare, nu aveti informatii asupra provenientei lor si ar putea foarte bine sa fie chiar cauzele accidentului in care a fost implicat autovehiculul dezmembrat.

AXEVO va recomanda achizitionarea pieselor auto originale si aftermarket doar din magazine de specialitate, care beneficiaza de garantie. Deasemenea, va recomandam sa montati piese auto si sa efectuati operatiuni de service doar in service-uri auto autorizate RAR pentru marca autovehiculului dumneavoastra.

Abonare la newsletter

... Se incarcă! Vă rugăm să așteptați câteva momente...
Facebook Google+